robiłam na spróbowanie wątróbkę w sosie musztardowym, przepis jutro.....została mi jeszcze wątróbka......
naszło mnie żeby tą wątróbką coś nafaszerować....
5 wątróbek drobiowych....obtoczonych w:
mąka razowa, sól, pieprz kolorowy świeżo mielony, gałka muszkatołowa, kurkuma, chili.....
wrzuciłam na gorącą oliwę coby podsmażyć ze wszystkich stron....
podsmażoną, przestudzoną pokroiłam na mniejsze kawałki, dodałam pomidora i cebulę w kostkę pokrojoną i trochę ziół prowansalskich i znowu na moment na patelnię.....
3 duże papryki ścięłam góry i oczyściłam z pestek....
napakowałam do nich wątróbkowego farszu i zawinęłam w folię aluminiową i wrzuciłam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 min.....
smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
SAMO ZDROWIE!!! mikstura na teraz...
1 główka czosnku 2 korzenie chrzanu (lub 4 spore łyżki) 2 papryczki chili 2 cebule spory kawałek korzenia imbiru łyżka kurku...
-
w końcu mam aparat, którym zdjęcia mogę robić...czas więc wrócić do wrzucania przepisów ze zdrowym jedzeniem..;) na początek sos beszamelow...
-
na twaróg wędzony solankowy wpadłam pierwszy raz kilka mcy temu.... bardzo mi smakował, wyjadłam łyżeczką z opakowania..;) ale już wtedy p...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz