w końcu mam aparat, którym zdjęcia mogę robić...czas więc wrócić do wrzucania przepisów ze zdrowym jedzeniem..;)
na początek sos beszamelowy ale moja wariacja....muszę powiedzieć,że wyszedł nadspodziewanie smacznie.;)
100g masła na patelnię.... do rozpuszczonego wsypałam mąkę razową żytnią z pełnego przemiału, 5dużych łyżek... mieszać trzeba jak na zasmażkę....
kiedy już się pienić zaczęło dolałam 0,25l mleka i cały czas mieszając...;)
+ sól i gałka muszkatołowa....
użyłam go do zalania ryby z brokułami, które zapiekłam w piekarniku...
przepis tutaj..: http://wariacjewkuchniiw.blogspot.com/2013/12/ryba-z-brokuami-pod-beszamelem-z-maki.html
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
SAMO ZDROWIE!!! mikstura na teraz...
1 główka czosnku 2 korzenie chrzanu (lub 4 spore łyżki) 2 papryczki chili 2 cebule spory kawałek korzenia imbiru łyżka kurku...
-
w końcu mam aparat, którym zdjęcia mogę robić...czas więc wrócić do wrzucania przepisów ze zdrowym jedzeniem..;) na początek sos beszamelow...
-
na twaróg wędzony solankowy wpadłam pierwszy raz kilka mcy temu.... bardzo mi smakował, wyjadłam łyżeczką z opakowania..;) ale już wtedy p...
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńSos beszamelowy tak naprawdę można wykorzystać do wielu rożnych dań. Ja do niego używam mąki https://basiazsercem.pl/ i za każdym razem mam wrażenie że wychodzi jeszcze pyszniejszy. Ogólnie uwielbiam gotowanie i robienie mącznych potraw.
OdpowiedzUsuń